Objavio: goranmuric | 11/01/2009

Početak novog ciklusa

trening-na-sljemenu3Sa ovim tjednom sam završio prvi dio priprema za maraton u Ferrari, aerobnu fazu koja je trajala 7 tjedana. U odnosu na prošlu sezonu napravio sam veliki napredak u treninzima. Prošla godina je bila godina prilagodbe, prvi put sam trenirao po maratonskom programu i imao sam raznih poteškoća, od ozljede koja me mučila do iza Nove godine do nedostatka društva na treninzima zbog čega sam mnoge treninge skratio ili preskočio.

Sad sam prebolio te “dječje bolesti” i bio sam iznimno fokusiran na realizaciju planiranog. Trenirao sam na raznim lokacijama u Zagrebu: Savskom nasipu, Jarunu i Sljemenu. A ovaj aerobni dio je jako važan u pripremi za sezonu, rekao bih i najvažniji. Kad se napravi dobra baza onda se i treninzi koji dolaze mogu bolje napraviti. Sada mi slijedi faza snage, a na snazi ću raditi pomoću brdskih intervala, skokova i teretane. I to bi trebao biti zanimljiviji dio baze. Dok sam do sada mazao, mazao i samo mazao, sada ipak slijede malo raznovrsniji treninzi. No i dalje ću držati visoku kilometražu kao i do sada. U proteklih 7 tjedana istrčao sam više od 1000 kilometara za što mi je prije trebalo 3-4 mjeseca.

Ovi treninzi nisu moja inovacija, već sistem treninga kojeg je smislio Arthur Lydiard, a po njemu trenira puno svjetskih trkača već skoro 50 godina. Ja sam ga samo malo promijenio i prilagodio sebi i uvjetima u kojima treniram. A prvi rezultati će stići već početkom ožujka kada počinjem s novom sezonom.


Kategorije

%d blogeri kao ovaj: