Objavio: goranmuric | 30/04/2009

Novo testiranje

U utorak sam ponovno bio na testiranju u Dijagnostičkom centru na KIF-u. Ovaj put sam otišao kao ispitanik u znanstvenom istraživanju čiji je glavni cilj istražiti kretanje tjelesne temperature pri testu trčanja na pokretnom sagu uz rastuću brzinu trčanja do vrijednosti maksimalnog opterećenja. To je onako službeno, kako piše u projektu. U biti se radi o standardnom testu za određivanje maksimalnog primitka kisika, anaerobnog praga i zona inteziteta, uz još dvije nove stvari koje se mjere: kut natkoljenice ovisno o brzini trčanja i središnja (unutrašnja) tjelesna temperatura. Upravo ovo posljednje izaziva malu nelagodu kod potencijalnih ispitanika jer se središnja temperatura tijela mjeri rektalno, tj. trči se sa sondom u guzici. 😉 Užasno zvuči, i ja sam se dvoumio da li se podvrgnuti takvom testu ili ne, ali sad mogu potvrditi da samo užasno zvuči dok u praksi nije nimalo neugodno. Kao prvo sonda se upotrebljava jednokratno, znači svaki ispitanik ima svoju koja je dezinficirana. Drugo, svatko si sondu sam gurne u analni otvor i tanka je svega 2mm, i treće osjećaj neugode prođe nakon par minuta i dok se počne trčati zaboraviš da imaš nešto u guzici. 🙂

Najbolji dokaz da nimalo ne smeta pri trčanju je brzina koju sam postigao na traci – 22,5km/h! Jedan kilometar na sat brže nego prošli put. Nisam još dobio sve rezultate testiranja, ali znam da sam u odnosu na prije tri mjeseca, ne samo povećao maksimalnu brzinu, što sam i očekivao, već sam i na manjim brzinama trčao na nižem pulsu. Prošli put sam na 16km/h imao puls oko 170, a sada je bio 5 otkucaja niži dok sam ovaj put na tom pulsu trčao 17,5 ili 18km/h. Jedino me iznenadilo da nisam uspio postići viši maksimalni puls, mislio sam da ću ovog puta bez problema dići puls iznad 190, ali nije išao preko 188. Maksimalni primitak kisika mi je ostao skoro isti, znači oko 69 mlO2/kg/min, što znači da sam popravio ekonomiku trčanja.

Voditelji projekta traže još ispitanika pa ako je netko zainteresiran može mi se javiti na mail pa ga uputim dalje. Primaju muške, do 40 godina, trkače (ne samo dugoprugaše). I sve je besplatno, a inače je cijena oko 100 eura.


Odgovori

  1. 100 eura je sa ili bez sonde?:)))

  2. bez sonde. ali sa sondom se brže trči! 🙂

  3. Nadam se da shvaćaš da ćemo te sad zajebavat do kraja života 😀

  4. misliš da bih napisao ovaj tekst da me briga za to? 😉

  5. Nemoj nam pokvarit zadovoljstvo. Bar glumi…

  6. Murinjo veliš badava…zabadava..nemoj me zajebavat..sigurno lažeš…zašto me nisi obavjestio kada znaš..prevara ..to je prevara..

  7. šmrc.. ali ja sam star i to debelo preko 40…znači ništa od testiranja..i veliš da si brži sa sondom..sigurno lažeš..em ti sonda u šupku i pritom obaraš rekorde , pa gdje toga ima..vrlo..vrlo zanimljivo znastveno istraživanje..kako se prije samo nismo sjetili..nevjerojatno..nadahnjuje

  8. A i razni hormoni bolje ulaze kroz crijeva 😀 i CERA čepići!


Kategorije

%d blogeri kao ovaj: