Objavio: goranmuric | 26/09/2010

Rekord Lise Stublić u maratonu

Na današnjem maratonu u Berlinu hrvatska trkačica Lisa Christina Stublić osvojila je 9. mjesto s fenomenalnim rezultatom 2:33:42 što je ujedno novi hrvatski rekord u toj disciplini. Lisa je tim rezultatom ispunila normu za Svjetsko prvenstvo u atletici koje se održava slijedeće godine u korejskom Daeguu i što je još važnije za Olimpijske igre 2012. u Londonu. Velike čestitke njoj i njezinom treneru!

Eto, kad već par godina nijedan muški u Hrvatskoj nije uspio ići ispod 2:35, jedna žena nam je pokazala kako se to radi. 🙂 I to na jednom od najvećih svjetskih maratona u jakoj međunarodnoj konkurenciji. I to u svom prvom maratonu u životu!!! Bravo!

Osim Lise u Berlinu je nastupilo još dosta Hrvata (najviše iz AK Sljeme), a najbrži je bio moj bivši cimer Ante Mimica (AK Veteran) koji je prvi put istrčao maraton ispod 3h (2:55). Mislim da mu je to treći maraton, a prvi mu je bio prošlogodišnji Večernjakov maraton na kojem je trčao skoro sat vremena sporije. Druga najbrža Hrvatica u Berlinu bila je Marijana Cota, također iz AK Veteran koja je istrčala 3:15.

Eto, kad ne mogu sam na trke da bar malo pišem o drugima. 😉

Oglasi

Responses

  1. Jeeebilarno!!

  2. http://www.vecernji.hr/sport/atletika/cudesna-lisa-hrvatska-ce-imati-maratonku-oi-clanak-195860

  3. ma to je ništa, ja jučer maraton istrčao za 16.33min

    http://www.vecernji.hr/zagreb/odrzana-tradicionalna-utrka-cetiri-zagrebacka-trga-clanak-195962

  4. sad sam se malo zabrinuo , još nema termina za svjetsko prvenstvo iduće godine ako je u 8 mjesecu na početku , to će značiti da lise i slavka nema u glini a već sam isplanirao kako ću složiti veliki derbi između tebe i slavka

  5. Auuuuu, di je Slavko od mene! Bio bih zadovoljan da budem u istoj minuti s Lisom. 🙂

  6. Imala je ubrzanje prema kraju, odlično odrađena trka, očito izuzetno dobro pripremljena.
    Prijenos na ESP katastrofa. Stalno vodeća trojka muških i tisuće anonimaca. Trku žena skoro uopće nisu pratili, slab i nikakav prikaz prolaza, baš jadno.


Kategorije

%d bloggers like this: