Treniranje

Plan i program treninga za trčanje

Kod nas postoji dosta klubova koji su orjentirani na cestovno i planinsko trčanje, ali malo njih ima profesionalnog trenera koji bi se brinuo za svoje članove. Stoga je većina trkača prepuštena improvizaciji i nesustavnom treningu. No, imati svog trenera nije privilegija profesionalnih sportaša i djece po klubovima – i vi možete imati svog trenera koji će vam napraviti plan i program te pratiti vaš napredak iz dana u dan. Bez obzira da li ste početnik ili iskusni trkač koji iza sebe ima na desetke maratona.

Možda je upravo to ono što vam nedostaje da skinete neki rekord kojeg već godinama pokušavate istrčati. A stručne literature nema mnogo i često više skriva nego što otkriva. Zato vam pružam mogućnost da vi samo trenirate, a ja ću brinuti što i kako napraviti.

Izrađujem individualni plan i program treninga za sve trkače, bez obzira na prethodno iskustvo, rezultate, spol, klupsku pripadnost i ciljeve. Bilo da želite samo smršaviti, popraviti rezultat na polumaratonu ili pobijediti onog u kategoriji koji vas redovito “dere” na ligi.

Program treninga se slaže prema dosadašnjim treninzima i rezultatima, za svakog trkača posebno, uz svakodnevnu kontrolu napravljenih treninga po čemu se onda slažu treninzi za dalje.

Iza mene je više od 15 godina treniranja atletike kod ponajboljih hrvatskih trenera, 10 godina iskustva rada s djecom, a 2009. godine diplomirao sam na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Radio sam kao trener mlađih uzrasta u AK Agram i individualno radim s nekoliko trkača i trkačica od kojih su neki reprezentativci Hrvatske. U 2012. godini bio sam glavni trener adidas škole trčanja kroz koju je prošlo više od 250 novih trkačica i trkača od kojih je 115 godinu završilo istrčanim polumaratonom. Nedavno smo pokrenuli i svoj klub – Atletski klub Forca u kojem aktivno trenira više od 170 članova.

Ako ste zainteresirani za suradnju javite se na kontakt mail u desnom stupcu.

%d blogeri kao ovaj: